Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lipnickou stezkou 2005


Dne 8.10.2005 proběhl již třetí ročník interního závodu naší ZBK „Lipnickou stezkou“.

Sobotní ráno nás přivítalo sluníčkem. V 8 hodin jsme my „ pořadatelé„ rychle oběhli trasu a rozvěsili červené fáborky, aby se nám cestou náhodou někdo neztratil, a již jsme netrpělivě očekávali první natěšené závodníky. Všichni se vzorně včas dostavili, a tak okolo deváté hodiny po veterinární prohlídce se mohli první závodníci vydat na start.


Na trasu se postupně vydalo 15 týmů. A co je vlastně čekalo??



Na startu na prvním stanovišti proběhlo vyhledání v sutinách. Méně zkušení psi hledali pouze jednu živou osobu, ostatní, již pokročilejší dvě živé osoby a vzorek mrtvého pachu.



Stanoviště č. 2 prověřilo psy zda dají přednost čerstvé a voňavé jitrnici před ukrytou osobou …. nedali, my psovodi měli bez kompasu či buzoly určit světové strany….snad nikdo nezklamal.



Poté dále po vyznačené trase na třetí stanoviště, kde nás čekala poslušnost. Cviky poslušnosti si každý psovod vylosoval a dovednost se skládala ze třech přírodních překážek a slalomu.



A už honem na trasu, aby dorazili na poslední čtvrté stanoviště, kde na naše závodníky čekala zdravověda. Pejsek byl na odložení a páníček měl vypracovat test z první pomoci a praktické ošetření zraněné osoby.



Zatímco jedna část organizačního týmu zpracovávala výsledky, dopisovala diplomy a chystala ceny, druhá část zavedla naše závodníky k národního památníku odposlechů, který je vytesán v nedalekém lomě v podobě třímetrového ucha.


A zde jsou výsledky:



kategorie „začátečníci“, kde nastoupilo 6 týmů



1. místo Hanka Nosková a Deli

2. místo Veronika Jelínková a Attila

3. místo Míša Vaňková a Arnika


kategorie „pokročilí“, jíž se účastnilo 9 týmů


1. místo Lenka Dvořáková a Huggie

2. místo Alenka Bartoňová a Nessie

3. místo Helena Karásková a Čad