Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukázky záchranných prací - ZBK Vysočina v Salačově Lhotě

Obrazek


8.8.2008 byla v obci Salačova Lhota zahájena akce s názvem "Setkání hasičů 2008".


Protože záměrem pořadatelů bylo představit nejen hasiče, ale i jiné složky integrovaného záchranného systému, byla oslovena i naše brigáda a vyzvána k účasti a vystoupení. Rádi jsme tuto nabídku možnosti prezentovat se na veřejnosti, přijali.
ObrazekNaše prezentace proběhla v pátek odpoledne a trvala zhruba 40min. Zúčastnilo se celkem 5psovodů se svými psy. Ukázky byly doprovázeny komentářem na mikrofon a proběhly přímo v prostoru setkání a soutěží.
Naše brigáda se představila nejprve "slovním objasněním" naší činnosti a existence, a pak krátkou poslušností následovanou ukázkou přímého označení a vyhledání osoby a vzorku nespecifikovaného lidského pachu v ploše (přizpůsobené prostoru akce).
Obrazek
Dle obecenstva a následných pozitivních ohlasů nejen od diváků, ale i z řad profesionálů, si můžeme dovolit snad říci, že ukázka proběhla úspěšně, ke spokojenosti obou stran.
Děkujeme tímto pořadatelům akce, že nás pozvali a doufáme, že i nadále budeme vzájemně propojeni, abychom tak efektivněji mohli podpořit záchrannou činnost na území kraje Vysočina.
Markéta Moučková

Obrazek

Reportáž z akce očima pořadatelů a další fotografie jsou k nahlédnutí ZDE.