Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce IZS – 23.3.2024

Naši členové se dne 23. 3. 2024 zúčastnili akce IZS v okolí rozhledny Na Pasece u Trhového Štěpánova. Cílem akce byl nácvik koordinace součinnosti jednotlivých složek IZS, a to konkrétně Policie ČR, Hasičského záchranného sboru a Záchranné brigády kynologů.

Společně s policií a hasiči jsme trénovali plošné vyhledání a záchranu pohřešovaných osob. Byla řešena modelová situace se ztracenými turisty v okolí rozhledny. Jednotlivé týmy ve složení psovod se psem, doprovodem a hasičem prohledali přidělené sektory, každý o velikosti cca 6 ha. Pro 7 týmů byla na štábu připravena podpora skupiny hasičů pro záchranu osob. I přes velmi nepříjemnou dešťovou přeháňku jsme úspěšně dohledali všech 10 osob coby pohřešovaných turistů z autobusu. Poté byl prohledáván lom formou rojnice všemi přítomnými členy složek IZS, zachránili jsme zbylé 2 osoby. To už naši psi zaslouženě odpočívali.

Všem zúčastněným patří velké poděkování za výbornou spolupráci během celé akce. Akce by nemohla vzniknout bez hlavního organizátora Jana Poledňáka. Díky Honzo.

 

Autorka článku: Klára Podubníčková

Autorka fotek: Laura Glancová IG: lalouch.photographer