Jdi na obsah Jdi na menu
 


Metodické cvičení zdravotnických záchranářů Jihlava 2015

Dne 7.10.2015 proběhl  již druhý ročník regionální soutěže profesionálních záchranářů Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace (dále jen ZZS KV). Letos poprvé v Jihlavě. Celá akce proběhla pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka a primátora Města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolfa Chloupka.

Po celý den se záchranáři na vybraných místech města potýkali s nevšedními úkoly, spojenými se záchranou života. Poskytnutí péče zraněnému, obtížná komunikace s ním, nebo záchrana z těžko přístupného místa, s těmito úkoly se muselo poprat pět dvoučlenných posádek ZZS KV.

Připravené úkoly byly situovány do extrémních míst a do obtížných podmínek města Jihlavy.

Jedním z náročných úkolů bylo i nalezení  ztracené skupiny lidí v Jihlavském podzemí. Jedna osoba byla zraněná a bylo to dokonce dítě. A právě při této akci pomáhali 4 psovodi z naší ZBK Vysočina.

Obrovská zkušenost a ve všech směrech výborná! Výborná organizace, příjemní a vstřícní profesionálové. 

Pro nás několik poučení – do našeho výcviku musíme zahrnout hledání celé skupinky lidí, udržovat a zlepšovat kondici psovodů i psů (doběhnout k dítěti, které je někde v podzemí a dusí se – to je výzva!), být na podobných akcích co nejčastěji…

Doufáme, že si nás profesionální záchranáři ZZS KV pozvou i příští rok a moc se těšíme.

 

adam-v-jihlave.jpg

akim-v-jihlave.jpg

pred-zoo-jihlava--1-.jpg

clipboard01.jpg

clipboard01.jpg