Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár terénní – Obalovna 29.4.2017

8. 5. 2017

V tomto roce jsme se přihlásili o pořadatelství hned dvou závodů v plošném vyhledávání – Poháru terénního a vrcholového Poháru ZTV.

 První z nich se konal na konci dubna podle zkoušky ZTV1. Na závod se přihlásilo 11 účastníků – počet dostatečný, aby byl závod reprezentativní a zároveň ne tak vysoký, aby to zatížilo pořadatele.

 Náš tým je už dostatečně vyškolený a tak lze jen říci, že vše proběhlo hladce. Vedoucím závodu byl tentokrát Radek a postaral se vzorně o všechno. Na speciálech byly Hanka a Ilona, na poslušnosti Martin. Hlavním rozhodčím byl Pavel Svoboda, druhá rozhodčí byla Lucie Dlouhá a hospitoval Michal Svoboda. Závod sponzorovali dovozce krmiva Candy a EON, jim velmi děkujeme. Jako obvykle diplomy navrhla Alenka, vytiskl je a celou administrativu provedl Václav. Olda obstaral guláš pro všechny závodníky i pomocníky. Figurovat nám přijeli kamarádi ze spřátelené organizace K9, jim také samozřejmě patří poděkování, protože figurantů jsme měli opravdu málo, vždyť tři naši členové závodili. Fotil Denis z K9 a své profesionální fotky věnoval všem závodníkům k libovolnému použití.

Za naši brigádu závodili Maruška, Anička a Václav a tentokrát jsme díky Maruščině Megince měli i svého člena „na bedně“. Maruška s Meginkou vybojovaly třetí místo, splnily zkoušku a chybělo jim jen pár bodů na vítěznou dvojici. Megi měla ještě nedávno strach ze střelby a o to větší radost nám udělala, když měla nejlepší poslušnost. Hovawartka Maja splnila poslušnost, ale ve speciálech se jí dařilo hůř, figuranty našla, ale ještě potřebuje dotáhnout označení. Vaškův Alfík byl na poslušnosti trochu neukázněný, zřejmě vlivem přítomnosti cizích psů (a hlavně feneček), přesto závod dokončil a nálezy měl.

 Vítězkou závodu byla Annie s psovodkou Lucií Čeňkovou, druhá byla Beatrix z Vandalky s Dagmar Kopencovou. Čtvrtý byl Neo Krásná louka se Zuzanou Mayerovou a na pátém místě se překvapivě, leč zaslouženě umístil nadějný pes Argo z K9 s Katkou Jarošovou.

 V srpnu budeme v závodění pokračovat – čeká nás Pohár ZTV. Na něm budeme mít tentokrát také svoje závodníky, takže můžeme doufat v další úspěchy, tentokrát ve vrcholové zkoušce.  

Fotoalbum